– Vi er svært glad for at vi nå utvider virksomheten med åtte nye partnere, som alle er blant landets beste advokater på sine områder, skriver Kvales styreleder Marius L. Andresen i en pressemelding.

Det var Finansavisen som først omtalte overgangen.

Det som ikke fremheves i pressemeldingen, er at samtlige av de åtte kommer fra samme firma, nemlig Sands. Blant de åtte er også to av Sands' – ifølge hjemmesiden – totalt tre partnere på Ålesund-kontoret: Henrik Grung og Monica Gjerde Sperre.

– Det betyr at Kvale nå etablerer et eget kontor i Ålesund, sier Andresen til Rett24. 

Blant de åtte som flytter er Jon E. Skjørshammer, som kom til Sands fra Selmer for fire år siden, etter 26 år i Selmer. Han er en av flere av de som slutter som er kommet til Sands fra Selmer de senere årene, inkludert partnerne Sverre S. Tysland, Anne Kjølseth Ekerholt og Robert Jensen.

sradsv.jpg
Skjørshammer, Ekerholt og Tysland.

Ifølge hjemmesiden til Sands er det i dag 69 partnere i Sands, et tall som nå faller til 61. Til sammenligning er det i Kvale 34 partnere, før disse åtte kommer inn.

Sands omsatte i 2018 litt over dobbelt så mye som Kvale, 507 mot 245 millioner. Skjørshammer sier på spørsmål fra Rett24 at han ikke ønsker å kommentere årsaken til overgangen, ut over at han mener Kvale er det beste valget for ham.

De åtte som flytter er

  • Jon E. Skjørshammer
  • Anne Kjølseth Ekerholt
  • Sverre S. Tysland
  • Robert Jensen
  • Hillevi Torngren Myhre
  • Kristin Nyhus Halvorsen
  • Henrik Grung
  • Monica Gjerde Sperre

Managing partner i Sands, Ernst Ravnaas, sier Sands har lagt en offensiv strategi, og vil fortsette denne.

– Gjennom de tre siste årene har vi klart å øke omsetningen med nærmere 100 prosent ved hovedkontoret i Oslo. De som nå går ut representerer en omsetning på rundt 7 prosent, hvilket vi ikke anser som noe problem å håndtere. Vi fortsetter strategien uendret, og regner med å styrke posisjonen i Oslo-markedet i 2020, sier Ravnaas.

Han opplyser at firmaets samlede omsetning i 2019 ser ut til å havne i området 540 til 550 millioner. Det vil i så fall bety en vekst på rundt 8 prosent fra 2018.