Snart reiser Arnfinn Bårdsen til Strasbourg, mens Karl Arne Utgård går av med pensjon. De to ledige embetene ble utlyst tidligere i høst, og ved midnatt i går gikk søknadsfristen ut. Mens det for noen år tilbake var et problem at få søkte de ledige stillingene, viser søkerlisten nå et omfattende og særdeles sterkt felt.

Fra Wikborg Rein søker selskapsrett-spesialist Filip Truyen, fra BAHR søker immaterialrett-spesialist Are Stenvik, fra Wiersholm søker finans-spesialist Erik Thyness og fra SVW søker EØS-spesialist Karin Fløistad.

Annonse

Legal Counsel - Norway

Advokatbransjen dominerer altså søkerlisten, med fire av de ni kandidatene. Fra dommerstanden søker lagdommerne Kine Steinsvik, Christian Lund og Susann Funderud Skogvang. Funderud Skogvang er spesialist i samerett. Hun var ellers nylig del av mindretallet i Diskrimineringsnemnda, da nemndas flertall sa OK til å pålegge lærere å måtte håndhilse også på kvinnelige foreldre. Steinsvik er for tiden fungerende riksmekler, og er for øvrig blant de få som kan skilte med å ha fått karakteren på sin juridikum omtalt i VG. Christian Lund har bakgrunn blant annet som partner i Thommessen.

Hele søkerlisten er:

  1. Filip Truyen (53), partner i Wikborg Rein
  2. Susann Funderud Skogvang (43), lagdommer ved Hålogaland
  3. Christian Lund (55), lagdommer ved Borgarting
  4. Are Stenvik (52), partner i BAHR
  5. Erik Thyness (57), partner i Wiersholm
  6. Bjarte Askeland (53), professor ved UiB
  7. Kine Elisabeth Steinsvik (42), lagdommer ved Borgarting og fungerende riksmekler
  8. Toril Kristiansen Høyland (54), avdelingsdirektør i Justisdepartementet
  9. Karin Fløistad (47), partner i Simonsen Vogt Wiig

Se hele listen med CVer her