Per Danielsen startet Advokatfirmaet Danielsen i 1986, og har de senere årene eid 90 prosent av aksjene. De siste 10 prosentene har tilhørt hans sønn, Håkon M. S. Danielsen.

Etter at både far og sønn Danielsen for noen år siden ble fratatt advokatbevillingene, har Linnéa Karlberg overtatt både som daglig leder og styreleder. Nå overtar hun også eierskapet, opplyste firmaet i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Annonse

Vi ønsker flere advokater til vårt sterke fagmiljø

Delt eierskap

I tillegg til Karlberg kjøper også kontorsjefen i Advokatfirmaet Danielsen & Co. AS, Astrid Eide, aksjer. Hun har vært i firmaet i mer enn 30 år. Firmaet vil foreløpig ikke opplyse hva som er eierbrøken.

NTB_MrMAXHekU-Y (1).jpg
Linnéa Karlberg overtar kontrollen over Advokatfirmaet Danielsen, etter to år som daglig leder. (Foto: Alf Simensen/NTB)

– To av våre dyktige kvinner har lenge hatt alle lederposisjoner i firmaet. Nå blir de også eierne, skriver Per Danielsen. Karlberg skriver at firmaet skal «vokse og opprettholde posisjonen som et av landets mest profilerte advokatfirmaer med fortsatt innsats på kjerneområdene».

Advokatfirmaet Danielsen opplevde i fjor en betydelig omsetningsnedgang og negativt resultat, etter mange år med svært gode driftsmarginer. Danielsen utfordret bevillingsnemndas vedtak om tilbakekall av bevillingen rettslig, men tapte søksmålet i Oslo tingrett. Senere nektet Borgarting anken fremmet.

Les: Høyesterett forkastet Per Danielsens silingssanke: – Jeg føler meg rettsløs

Rettet opp underskuddet

Til Rett24 forteller Danielsen at underskuddet fra i fjor allerede er rettet opp for inneværende år.

– Hva er grunnen til at du velger å selge deg ut?

– Jeg har passert 70, og da er det naturlig å tenke på hva man skal gjøre videre. Det føles som en naturlig del av en alminnelig utvikling.

– Hva skal du gjøre videre da?

– Jeg skal ha det bra.

– Det er en god plan! Men hva innebærer det for deg?

– Det vil tiden vise. Jeg har nok å henge fingrene i.

– Du har de senere årene hatt stilling som juridisk utreder i firmaet. Vil du fortsette i den rollen?

– Ja, det vil jeg fortsette med i noen grad, sier Danielsen.

Annonse

Vi søker advokater / advokatfullmektiger

Beholder navnet

Linnéa Karlberg kom til Danielsen som fullmektig i 2019, og overtok som daglig leder høsten 2022. Hun tror på vekst, nå som støyen rundt bevillingstvisten er historie.

– Vi var mange i firmaet som jobbet mye med bevillingssaken i stedet for andre ting, men nå går driften som normalt.

– Var det du eller Per Danielsen som foreslo at du skulle kjøpe aksjene?

– Det husker jeg ikke, men vi har snakket om det en stund. Det har vært naturlig for meg å ha eierskap i firmaet, der jeg har jobbet i mange år. Jeg er veldig glad for å ha fått muligheten, sier Karlberg.

– Og navnet? Blir det nå Advokatfirmaet Karlberg & Co?

– Vi er veldig enig om å beholde merkevaren Danielsen. Det er et firma med lang historikk, og den historikken skal vi videre føre under det samme gamle navnet, sier Karlberg. 

Firmaet har i dag ni ansatte, hvor av tre er administrative. Håkon M. S. Danielsen har de senere årene hatt stilling som juridisk utreder og markedsansvarlig, og vil fortsette i denne rollen etter at han nå har solgt seg ut, opplyser Karlberg.