– Støre har lovet å sørge for at hele regjeringen skal prioritere denne saken. Derfor, på siste aksjonsdag, setter vi oss ned foran slottet under Kongen i statsråd, sier Ella Nystad, leder i NSR-Nuorat.

– Til nå i denne aksjonen har vi vært spredd utover opptil ti ulike departement, men på siste aksjonsdag skal vi endelig sitte sammen. Regjeringen skal se hvor mange vi er, de skal høre oss rope, og de skal huske den kraften som bor i oss, fortsetter Nystad.

Annonse

Vi søker advokater / advokatfullmektiger som ønsker nye og spennende utfordringer!

Fosen-aksjonistene har demonstrert siden torsdag 23. februar. Meldingen kom etter at aksjonistene fredag morgen fikk servert frokost på Statsministerens kontor. I den anledning erkjente statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at situasjonen utgjør et pågående menneskerettighetsbrudd.

Støre ba om å ba om å bli trodd på at de har jobbet med dommen siden den kom – og at de har jobbet med å sørge for at de folkerettighetsforpliktelsene blir etterfulgt.

– Det som er situasjonen i dag er at det blir de ikke. Det er et brudd på menneskerettighetene og det kan vi ikke leve med, sa statsministeren.