Onsdag ettermiddag holdt Nataliia Skoghøy, som nå er fraseparert fra høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy, en pressekonferanse sammen med sin advokat Linnéa Tereza Karlberg.

På pressekonferansen varslet de et mulig søksmål mot Skoghøy, som i desember hevdet at kona hadde forgiftet ham, noe hun avviser på det sterkeste. Etter etterforskning har politiet henlagt saken.

Annonse

Vi opplever økt oppdragsmengde og søker en rekke nye Wiersholm-kollegaer i Trondheim for å styrke teamet!

– Det opplyses med dette at høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy i dag mottar et lengre prosessvarsel med 14 dagers frist for å kommentere om han aksepterer erstatningsansvar for det han har gjort mot sin fraseparerte kone ved å beskylde henne for drapsforsøk, skiver advokat Karlberg i en pressemelding.

På pressekonferansen sa Karlberg at de ikke har tatt ut i stevning i saken ennå, og at de vil vurdere hva de vil gjøre videre. Advokaten vil ikke si hva som vil være et passende tilbud fra Skoghøy for at han skal unngå å bli saksøkt.

Nataliia Skoghøy var selv til stede på pressekonferansen for å svare på spørsmål. Hun fortalte om en vanskelig tid.

– Dette har vært veldig smertefullt for meg, fortalte hun pressen.

Høyesterettsdommeren fikk nylig innvilget ny studiepermisjon fra arbeidsplassen etter å ha vært sykmeldt fram til 5. februar. Før dette hadde han studiepermisjon fra oktober til midten av januar.