19.000 medlemmer og studenter i Juristforbundet mottok i dag en spørreundersøkelse knyttet til seksuell trakassering på arbeidsplassen.

President i Juristforbundet Curt A. Lier sier undersøkelsen skal være klar 27. februar.

- Vi ønsker å kartlegge omfanget i vår egen bransje, slik at vi kan iverksette tiltak og bevisstgjøre egne medlemmer på hvordan de kan bidra til å stoppe seksuell trakassering i arbeidslivet. Jeg håper folk tar seg tid til dette, og ser at det allerede er kommet mange svar. Da vi sendte den ut i dag rant det inn 1600 skjemaer på et par timer, sier Lier til Rett24.

Ikke enkelthistorier

Spørsmålene i undersøkelsen er utarbeidet i samråd med et profesjonelt firma, og er bevisst utformet uten felter for fritekst.

- Vi har ikke ønsket fritekst, for vi mener det ikke nødvendigvis er gunstig om undersøkelsen blir detaljert om hva som er skjedd når og hvor. Det vi vil vite er omfanget av problemet, og i hvilken grad det påvirker medlemmenes arbeidssituasjon.

- Ikke en kanal for varsling, altså?

- Nei, men vi har det også. Juristforbundet har en åpen linje folk kan ringe til, og vi kan også tilby psykologhjelp om det er akutt. Men denne undersøkelsen er mer rettet mot kalde fakta, sier Lier.

Les mer om undersøkelsen hos Juristforbundet.