- Han har vel med det han har gjort i karriéren vist at han har evner som er nyttige for oss, ikke minst som kommunikator, sa managing partner i SANDS, Ernst Ravnaas, da Rett24 omtalte Rotevatns nye jobb før jul.

Rotevatn
Sveinung Rotevatn ble advokatfullmektig ved nyttår. (Foto Kjetil Kolsrud)

Hvor mye nytte Rotevatn rakk å gjøre for seg i SANDS, kan antagelig diskuteres, for i dagens statsråd ble han utnevnt til statssekretær i Justis- og beredskapsdepertementet.

- Det vart eit kortare opphald i advokatbransjen enn eg hadde tenkt. Men eg vil takke alle gode kollegaer i SANDS for denne gong, skriver Rotevatn på Facebook i ettermiddag:

Samtidig ble som ventet Sylvi Listhaug (FrP) utnevnt til ny justisminister. 

Dermed tok det ikke lang tid før twitteratet fant frem til gamle tweets der Rotevatn har vært i opposisjon til sin nye sjef:

– Han blir ein slags ministatsråd på innvandring for Venstre. Det er nok ikkje tilfeldig. Venstre må gjere det dei kan for balansere Frp sin innvandringspolitikk, seier politisk kommentator i NRK Magnus Takvam.

Listhaug overtar etter Per-Willy Amundsen (FrP), som går ut av regjeringen. Integreringsområdet Listhaug til nå har vært statsråd for, blir overført til Kunnskapsdepartementet og statsråd Jan Tore Sanner (H).

Også Sanner skal dele oppgaver med en advokat, da Iselin Nybø (V) overtar som statsråd for forskning og høyere utdanning. Nybø har tidligere jobbet med skatterett i Simonsen Vogt Wiig.