Ifølge Dagbladet ble mannen sist uke pågrepet av seksjon for økonomi og spesialetterforskning ved Oslo politidistrikt.

Politiadvokat Christian Stenberg opplyser til Rett24 at mannen ble anmeldt av et advokatfirma der han tidligere jobbet. Korrupsjonen skal ha pågått over flere år.

– Når man selger en fast eiendom på tvangssalg ble det tidligere gjort ved auksjon. Det vanlige i dag er slikt salg gjøres gjennom en offentlig oppnevnt medhjelper, oppnevnt av byfogdembetet. Salg med medhjelper gir normalt bedre dekning, forteller Stenberg.

Trenerte salget

Den siktede advokaten ble oppnevnt som medhjelper for å selge en leilighet i Oslo, og det er dette mannen skal ha benyttet som utgangspunkt for lovbruddet.

– I dette tilfellet mener vi advokaten har tatt penger fra skyldneren for å trenere salget. Det har dreid seg om noen tusenlapper her og noen tusenlapper der, over noen år. Totalt dreier det seg om i overkant av 20.000 kroner. Forholdet ble avdekket ved at det ble anmeldt av advokatens tidligere arbeidsgiver og av debitor i saken. Advokaten ble pågrepet og er siden løslatt, sier Stenberg.

Nekter straffskyld

Forsvarer Marius Ihlebæk opplyser at den siktede advokaten nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og har avgitt en lang og detaljert forklaring om dette.

– Hva er hans forklaring på anklagene mot ham?

– Vi har bedt om ytterligere etterforskningsskritt og derfor ønsker jeg ikke å gå inn på dette, men han har forklart at dette er naturlige forhold som ikke har noe med korrupsjon å gjøre.