Det har vært et fælt år på så mange måter. En konsekvens av dette er at de fleste medier har opplevd sterk etterspørsel etter nyheter. Rett24 er intet unntak.

Særlig Nav-saken, koronalovgivningen og domstolreformen vært store nyhetssaker som Rett24 har brukt mye av våre små ressurser på. I tillegg til den løpende dekningen av stort og smått i det juridiske Norge, så klart.

2020 var Rett24s tredje fulle driftsår. Når året nå kan oppsummeres, er vi stolte av at vi i fjor publiserte 591 nyhetsartikler. En stor andel av disse er plukket opp av andre medier, noe som er viktig for enhver redaksjon med ambisjon om å publisere journalistikk med gjennomslag. Eksakte tall fra alle landets medier har vi ikke oversikt over, men «Rett24» er i hvert fall nevnt over 100 ganger på NTB i året som gikk.

Vår ambisjon om å lage en arena for fagdebatt, har også båret frukter. Totalt har vi publisert 182 kommentarer om et bredt spekter av fagrelevante temaer. Tusen hjertelig takk til alle som har bidratt!

Å publisere masse innhold har imidlertid ingen hensikt med mindre det leses. Vi er derfor særdeles tilfreds med å kunne vise til følgende lesertall for 2020:

  • Totalt antall sidevisninger: 4.971.535, opp 34,4 prosent fra 2019
  • Antall sidevisninger av førstesiden: 1.967.189, opp 53,9 prosent fra 2019
  • Antall sidevisninger på stillingsannonser og stilling ledig-siden: 352.892, opp 51,2 prosent frå 2019

Den kraftige veksten i annonselesningen gjenspeiler seg også i selskapets omsetning, som mer enn doblet seg i fjor. Det samme gjorde antall ansatte, ettersom Rett24 fra nyttår i fjor ansatte Runar Myklebust som utviklingsredaktør. Dette har satt oss i stand til å lage en ny notismodul, videostreame forhandlinger i Høyesterett, utføre etterlengtet vedlikehold av nettsiden, med blant annet bedre søkemuligheter både på innhold og i annonsene, og en rekke andre forbedringer med betydning blant annet for vår rangering i Google-søk.

Alt dette setter oss i en god posisjon til å fortsette videreutviklingen av det redaksjonelle produktet inn i 2021. Vi er, i motsetning til de fleste andre nisjeaviser, fortsatt en ren gratisavis. I denne årets første publisering vil jeg derfor rette en spesiell takk til alle dere ledere i offentlig og privat sektor, som har oppdaget effekten av våre annonseflater. Stillingsannonsene på Rett24 når bredt ut, leses godt, og gir etter hva vi blir fortalt, god respons fra kandidatene. I 2021 skal vi anstrenge oss for å gjøre den enda bedre.

Til slutt vil jeg takke deg som har brukt et minutt på å lese dette. Du er antagelig en kjerneleser, og det er deg denne avisen er laget for. Vi gleder oss til å kverne inn i nyhetsåret 2021, og håper å se deg igjen ofte – helst hver dag!