Rettsferien er her igjen, men Rett24 stenger ikke lukene i juli. Vi kommer til å publisere hver dag gjennom sommeren.

Vi benytter imidlertid anledningen til en liten feiring av at vi hittil i år kan notere en rekordstor pågang på nettsidene våre. For første gang har vi over tre millioner sidevisninger på årets seks første måneder. Ekstra gledelig er dette fordi mediebransjen generelt opplever sviktende trafikk, grunnet de sosiale medienes generelle nedprioritering av nyhetsartikler.

Den mest leste ordinære nyhetssaken var en sørgelig historie om Drøbak kommune, som måtte selge det vernede biblioteket sitt for å betale advokatregningene etter en entreprisefiasko.

Annonse

Vil du jobbe i et av de fremste fagmiljøene innen arbeidsrett?

Økning på førstesiden

Endringene i sosiale mediers algoritmer rammer i liten grad Rett24, ettersom vår lesning i all hovedsak har vært drevet av direktetrafikk – altså lesere som aktivt oppsøker avisen på egen hånd. Dette gjenspeiler seg i at vår trafikk på førstesiden har økt fem prosent sammenlignet med første halvår i fjor. I tillegg har vi nå over 2000 abonnenter på vårt nyhetsbrev, som to ganger i uken oppsummerer de viktigste sakene og ledige stillinger.

Jobbmarkedet for jurister har vært trangt det siste året. Antall ledige stillinger har vært betydelig lavere enn i 2021 og 2022. Rett24 er som kjent en gratisavis utelukkende finansiert av annonser, og den lave makroøkonomiske temperaturen innebærer at våre inntekter har gått ned. Mediebransjeavisen Medier24 omtalte dette tidligere i sommer.

Fortsatt gratisavis

Vi har imidlertid ingen planer om å kompensere dette med å innføre noen abonnementsordning. Tvert imot er vi glade for å konstatere at stadig flere bruker Rett24 til å orientere seg i arbeidsmarkedet, for lesingen av vår Stilling ledig-side har aldri vært høyere. På normale hverdager åpnes denne siden nå mer enn 1000 ganger i døgnet. Det må du gjerne hviske i øret til HR-ansvarlig i din virksomhet!

Rett24 ønsker alle lesere og annonsører en riktig god ferie.