I forbindelse med at rettskretsene ble endret i domstolsreformen, er en rekke dommerhjemler flyttet fra Borgarting til Eidsivating. Resultatet er at domstolen nå har 57 embeter, ned fra 66 for bare få år siden.

Det har med andre ord ikke vært flust med ledige stillinger i landets største ankedomstol de senere årene. I fjor vinter kom det 18 søkere til to ledige hjemler. Før det kom det i 2022 17 søkere til tre ledige hjemler. Atter før det må man helt tilbake til 2019 før det var ledige stillinger i Borgarting.

Annonse

Advokat / advokater

Nye avdelingsledere

Som følge av at lagmennene Christian Lund og Eyvin Sivertsen i sommer ble utnevnt til dommere i Høyesterett, har det nå vært utlyst to lagmennstillinger og ett til to vanlige dommerembeter. Lagmannstillingen er er avdelingslederjobb.

Søkerlisten skiller ikke mellom hvem som har søkt hvilke stillinger, men ettersom tre av søkerne allerede er dommere i Borgarting, er det mulig å dedusere seg frem til at disse er søkere til avdelingslederjobbene. Disse tre er Ida Skirstad Pollen, Øistein Aamodt og Jan Eivind Norheim. Borgarting lagmannsrett er inndelt i tre dømmende avdelinger, i tillegg til ankeutvalget.

Mange unntatt offentlighet

Den øvrige listen består av 12 navn, noe som er det laveste søkertallet til Borgarting siden 2017. Den gang var det til gjengjeld kun ett ledige embete, mot inntil to nå. I likhet med sist det var ledige stillinger i Borgarting, er store deler av listen unntatt offentlighet. Dette indikerer oftest at søkeren er privatpraktiserende advokat, men kan også bety at søkeren har en eller annen form for ledende stilling.

Søkerlisten er:

  1. Kim Holst-Larsen, dommer i Trygderetten
  2. Annika Elisabeth Johanna Lindström, konstituert lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  3. Anne Kristin Vike, konstituert lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  4. Christopher Haugli Sørensen, konstituert lagdommer i Borgarting lagmannsrett
  5. Brage Bungum Gallis, vernepliktig jurist
  6. Kvinne, unntatt offentlighet
  7. Kvinne, unntatt offentlighet
  8. Kvinne, unntatt offentlighet
  9. Kvinne, unntatt offentlighet
  10. Mann, unntatt offentlighet
  11. Mann, unntatt offentlighet
  12. Mann, unntatt offentlighet