I september varslet Knut Helge Reinskou at han vil gå av fra stillingen som ekspedisjonssjef for Lovavdelingen. Reinskou har vært i Lovavdelingen siden 1983, og ble avdelingsdirektør i enheten for offentlig rett i 2002. Han ble utnevnt til ekspedisjonssjef i 2008.

Sist uke gikk søknadsfristen ut for å overta den innflytelsesrike posten, og på søkerlisten er det tre kandidater som kjemper om jobben – to interne og én ekstern utfordrer.

Annonse

Seniorrådgiver/utredningsleder i avdeling for IT- og forvaltningspolitikk

Den første av de tre søkerne er Fredrik Bøckman Finstad (51), som ble utnevnt til ekspedisjonssjef i Sivilavdelingen så sent som i fjor høst. Han kom da fra stillingen som avdelingsdirektør i lovavdelingen. Han har tidligere vært advokat i Thommessen, og justisråd i EU-delegasjonen i Brussel.

Den andre søkeren er Arnulf Løseth Tverberg (48). Han har lang fartstid fra Lovavdelingen, og er i dag avdelingsdirektør for enheten for offentlig rett.

Den tredje søkeren på listen kommer fra Regjeringsadvokaten, og har lang erfaring med prosedyre i både EFTA-domstolen og Høyesterett på CVen. Det er Ketil Bøe Moen (44), som begynte som advokatfullmektig hos RA allerede tidlig på 2000-tallet. Han fikk møterett i 2009, og har siden medvirket i en lang rekke saker for Høyesterett, blant annet i den såkalte Holship-saken.

Den sittende ekspedisjonssjefen, Reinskou, går av ved årsskiftet.