Da 2017-regnskapene ble kjent i sommer, ble det klart at oljespesialistene i Kyllingstad Kleveland hadde opplevd et kraftig fall i omsetning. Etter å ha omsatt stabilt for drøyt 80 millioner årlig gjennom flere år, endte 2017 med en omsetning på rett over 50 millioner.

Fallet kom etter at uenigheter om strategi førte til splittelse høsten 2016, med det resultat at sju av tolv partnere gikk ut, ifølge Finansavisen.

Andre oljefusjon

Onsdag ble det så kjent at firmaet nå velger å fusjonere inn i Selmer. Ifølge en pressemelding skal de to selskapene danne landets største rådgivningsmiljø på energi, i en avdeling av Selmer som skal hete Selmer Energi.

Dette blir den andre store oljefusjonen i advokatbransjen på kort tid. I høst varslet Michelet, som omsatte for 56 millioner i 2017, at selskapet fra nyttår ville fusjonere inn i Schjødt.

Selmer Advokatfirma NORMAL
Selmer Energi: Sittende fv Liv Monica Stubholt, Gry Bratvold, Hildegunn Ravnås Lundbakk, Gro Løge. Stående fv: Per Kyllingstad, Odd Arne Kleveland, Erik Høiby, Einar Bakko, Roy Slettvold, Carl Roberts, Thomas Michelet, Christian Steen Eriksen, Nils Bugge, Thomas Brandi, Håkon Sandbekk, Atle Carlsen. (Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven.no)

Begrunnelsen var blant annet at mange av de internasjonale klientene gjerne følte seg tryggere om de hyret et stort firma, enn et lite.

– Med dette danner vi Norges største forretningsjuridiske kompetansemiljø på energi, med over 45 medarbeidere, skriver administrerende direktør i Selmer Atle H. Carlsen i meldingen.

55 partnere

Det nye selskapet vil ha 190 medarbeidere, hvorav 45 er knyttet til Selmer Energi. Etter sammenslåingen vil Advokatfirmaet Selmer AS ha 55 partnere. Selmer omsatte i 2017 for 414 millioner, og vil etter sammenslåingen krabbe godt inn på topp 10-listen over Norges største firmaer.

Se listen over de 20 største her 

– I Selmer kan vi fortsette å utvikle kompetansen som vi har bygd opp og utvikle oss videre. Samtidig vil vi som en del av Selmer kunne tilby et mye bredere spekter av tjenester. Det er positivt for våre klienter og for Stavanger, skriver Odd-Arne Kleveland i meldingen.

Kyllingstad Kleveland har i dag fem partnere i Oslo og tre i Stavanger.