Rundt 100 advokat var samlet på Bristol onsdag, i forbindelse med presentasjonen av Finansavisens årlige advokatundersøkelse.

Mange gjengangere og noen nykommere dominerer de mange fagklassene det konkurreres i, men i én av kategoriene var det helt dødt løp blant de som hadde stemt. Det var i den åpne klassen «Årets juridiske prestasjon».

IMG_0705
Audun Moen (DNB) og Geir Sviggum (WR) fikk hver sin pris under utdelingen.

Annonse

Er du en fremoverlent jurist med interesse for digitalisering og hjerte for fisk og fiskerinæringen?

Skatt og entreprise

Her landet bransjen på to saker som har vært høyt profilert, men der foreløpig kun den ene er avgjort:

Christian Backe og Tarjei Thorkildsen fra BAHR fikk prisen for seieren i Norwegian-saken, og delte plassen med Bettina Banoun og Erling Prestholdt Selen fra Wiersholm. Wiersholm-advokatene håndterer gruppesøksmålet vedrørende eiendomsskatten til Oslo kommune.

Norwegian-saken gjaldt flyselskapets mulighet til å organisere virksomheten slik at morselskapet kan inngå entrepriseavtaler med datterselskaper om innleie av mannskap til flyene. Saken hadde sitt utspring i flystreiken fra 2015, og ble avgjort av Høyesterett i desember.

IMG_0701
Rundt 100 var påmeldt til festmiddagen på Bristol.

Det store spørsmålet i saken om eiendomsskatt, har vært hvorvidt bunnfradraget i Oslo kommunes eiendomsskatt er satt så høyt at den rammer en urimelig liten gruppe borgere. Saken ble nylig sluppet inn til Høyesterett. Anførselen førte ikke frem i tingretten, og forble ubehandlet i lagmannsretten, som i stedet løste saken på et mye kjedeligere grunnlag.

WR med flest nr 1

En annen av kveldens store vinnere ble ellers Wikborg Rein. Selskapet tok hjem hele 13 førsteplasser, fire flere enn Wiersholm. Blant disse var blant andre prisen for «Internasjonal advokat», som gikk til styreleder Geir Sviggum. Wiersholms MP Morten Goller kan imidlertid i armodet trøste seg med at han til gjengjeld ble kåret til «Konkurrentenes mest ettertraktede».

Rett24 kunne mandag fortelle at Wikborg Rein fikk ganske ekstreme tall i 2018, med 20 prosent omsetningsvekst og 545 millioner i fordelbart utbytte.

Hele undersøkelsen er publisert i Finansavisen JUS torsdag.