Mandag omtalte Rett24 det danske forlaget Karnovs retur til det norske lovkommentarmarkedet. Men også i de mindre nisjene skaper digitaliseringen av juridisk informasjon og tjenesteytelse rokkeringer i markedet.

Nå satser den juridiske programvareleverandøren Jussystemer AS på å lokke til seg kunder gjennom å tilby gratis, heldigitale ajourføringskurs. Ut forsvinner hoteller, lønsjer og mingling – inn kommer fleksibiliteten som ligger i et webkurs som kan tas når det passer.

– Jeg tror verden har endret seg. Dagens advokater har barn som skal hentes, middager som skal lages, treninger som skal rekkes. Mange kan ikke bare reise avgårde på kurs på samme måte som før, sier Steven John Portch, eier og grunnlegger av Jussystemer AS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

1200 møtte på kurs

Selskapets utgangspunkt var å levere programvare for personskadeberegning, men gjennom årene har de nå 17 ansatte utviklet diverse løsninger for dokumenthåndtering myntet på advokatmarkedet. Etter å ha samarbeidet med Lexia Education AS over noen år, bestemte Portch rett og slett for å kjøpe hele den såkalte Nyhetsportalen fra selskapet.

Her gir innleide kursholdere godkjente etterutdaningsskurs til advokater innen diverse rettsområder. Og det skal være gratis, forteller Portch.

– Men du kjøper vel ikke en nettportal for kurs uten å ha en tanke om å tjene penger på det?

– Nei, men det koster ikke så mye å arrangere digitale kurs, så jeg tenkte dette var en fornuftig bruk av markedsføringsbudsjettet. Vi er kjent for å jobbe med personskade og strafferett, men vi jobber med mange flere ting enn det. Gjennom kursene får muligheten til å vise bransjen hva vi driver med.

Etter kurset gjennomfører deltakerne en digital test for dokumentere deltakelsen. Og gratis ajourføring på nett ser ut til å være populært. Nylig arrangerte de strafferettskurs med John Christian Elden og Anders Brosveet. Dette ga – ifølge dem selv – 1200 deltakere. Det tilsvarer i så fall mer enn 10 prosent av alle advokatene i landet.

– Det siste året har virkelig satt fart på det digitale skiftet. Digitalisering og bærekraft går hånd i hånd, og dette er vår mulighet til å bidra, sier Portch.

Bak innholdet i Lexia Education, som altså har valgt å selge sin kursportal til Jussystemer, står professor ved Institutt for offentlig rett Morten Kjelland, forteller Portch. Som daglig leder i selskapet er oppført Anne Grethe Kjelland, og eier av selskapet er ifølge Proff Kristine Kjelland.