Fra å være et strafferettsfirma med innslag av privat tvist, har advokatfirmaet Elden de senere årene gjennomført en dreining i retning av klassisk forretningsjuss.

Les: Tromsø-firma fusjonerer med advokatfirmaet Elden

Annonse

Vil du jobbe i et av de fremste fagmiljøene innen arbeidsrett?

Tre nye partnere

Onsdag kunngjorde firmaet tre nye partnere, som alle har utpreget sivilrettslig bakgrunn:

  • Lisa Eian har drevet som selvstendig advokat innen familie-, arv- og arbeidsrett, og har fra tidligere bakgrunn fra Brækhus og Aurlien Vordahl Co.
  • Lise Ligaard kommer fra Advokatfirmaet Teigstad, hvor hun har arbeidet erstatning- og forsikringsrett. Hun har fra tidligere bakgrunn fra Ness Lundin og Protector Forsikring.
  • Johan Kvandal har jobbet selvstendig som leder og grunder de siste årene, og har fra tidligere bakgrunn blant annet som leder av juridisk avdeling i Forsvarsmateriell og fra juridisk avdeling i Statnett.

– Vårt fokus i 2024 er å styrke vårt forretningsjuridiske miljø rettet mot små og mellomstore bedrifter, samtidig som vi ivaretar vår posisjon som landets ledende firma innen strafferett, skriver managing partner i Elden Advokatfirma, Anders Brosveet i en pressemelding.

– Kommer fra et landhandleri

Til Rett24 opplyser han at firmaet i 2023 hadde en vekst på snaut 10 prosent, noe som fører dem opp i en omsetning rett i underkant av 250 millioner. Strafferett sto i fjor for omtrent halvparten av inntektene, mens private klienter nå står for nesten det samme. I tillegg kommer sivile oppdrag for det offentlige.

I 2020 omsatte Elden for 176 millioner, noe som gir drøyt 40 prosent vekst på tre år.

– Vi kommer jo fra å være et landhandleri. Da vi begynte i Elden seniors firma på 90-tallet drev vi med alt mulig rart. Skrev selvangivelser og kontrakter, saksøkte forvaltningen og var fast forsvarer. Det er der vi kommer fra, og det sitter i ryggmargen i dette firmaet. Vi ønsker å være advokater i det brede, og dekke alt bortsett fra den typiske transaksjonsrelaterte konsulentvirksomheten.

Annonse

Vi søker advokater/advokatfullmektiger i Oslo

Mer bedriftsklienter

Han fremhever blant annet firmaets satsing på arbeidsrett, der de nå i større grad enn før også retter seg inn mot arbeidsgiversiden.

– Dette går inn i en utvikling i retning av en større andel bedriftsklienter, selv om firmaets overveiende praksis fortsatt er rettet mot privatpersoner. Rundt 15 prosent av omsetningen i 2023 kom fra bedriftsklienter, sier Brosveet.