De fleste norske medier rapporter om rekordhøye trafikktall i disse tider. Årsaken er selvsagt det enorme informasjonsbehovet knyttet til koronaviruset. Også Rett24 merker denne effekten, og fredag fikk vi en gylden anledning til å stressteste den teknologiske infrastrukturen, da Rett24 var først med å fortelle om at forskriften om forbud mot overnatting på hytta var trådt i kraft.

På det aller meste var tett oppunder 1100 brukere inne på nettstedet samtidig. Det er omtrent ti ganger mer enn på en normal formiddag. Totalt var det i løpet av fredagen 26.000 unike nettlesere innom Rett24. Hvor mange individer som befinner seg bak de 26.000 er umulig å vite, ettersom én person vil kunne telles flere ganger, om vedkommende er innom for eksempel både fra mobil og PC. 

Annonse

Er du jurist, revisor, økonom eller samfunnsviter med stor tallforståelse; se hit!

Omkring 40 prosent av leserne kom fra Oslo, forutsigbart nok etterfulgt av Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand.

Rekordtallene fredag føyer seg forøvrig inn i langvarig tendens til økende trafikk på Rett24. Hittil i år har leserne lastet ned tilsammen 1,23 millioner sider, mot 786.000 på samme tidspunkt i fjor, en økning på 57 prosent.

I tillegg til at de fleste medier rapporter om rekordtrafikk, rapporterer de fleste medier om alvorlig svikt i annonseinntektene, og det er varslet permitteringer i en lang rekke mediehus.

Også Rett24 forventer, som alle andre, et dramatisk fall i inntektene i tiden fremover. Det foreligger imidlertid ingen planer om å permittere noen av de totalt to ansatte i bedriften.