Med Munch-muséet snart klart til åpning, og titusener av kontorplasser ferdige eller under oppføring, er det nesten en snev av Manhatten-vibber når man vandrer gjennom folkelivet i Bjørvika. Men det ligger uansett øst for Akerselva, det er et utvilsomt faktum, og da flyttekomiteen og managing partner Knut Glad lanserte Bjørvika var ikke alle umiddelbart overbevist.

– Vi fikk flere alternativer fra megleren, og nedsatte en flyttekomite til å vurdere dem. Og det er jo litt slik at mange, både ansatte og partnere, instinktivt tenker at man skal til Aker Brygge eller Vika. Men når du ser på de objektive fakta, på hvor det bygges kontorer fremover, hvor det er utvikling, og ikke minst hvor de unge talentene ønsker å ha arbeidsplassen sin, så var vi ikke i tvil.

Dropper Torkildsen

Han oppfatter at dagens unge i stor grad reiser kollektivt til jobb, og tror beliggenheten rett ved knutepunktet for både T-bane, tog og buss vil bidra til å gjøre firmaet attraktivt. I tillegg til at det selvsagt er blitt hypermoderne, miljøvennlige hightech-lokaler med spektakulær utsikt.

– Jo mer vi har sett på det, jo mer overbevist er vi blitt om at det er her det skjer i fremtiden, sier Glad.

Føyen bjørvika.jpg
Den nye logoen ble avduket mandag.

Den offisielle innflyttingen skjedde mandag denne uken. Da ble også den nye logoen avduket på fasaden mot Dronning Eufemias gate. Den viser at Tom A. Torkildsens navn ikke lenger vil figurere på brevhodet, slik det har gjort siden Føyen fusjonerte med Torkildsen & co i 2015. Torkildsen gikk ut av firmaet i 2017.

– Arve Føyen sluttet i firmaet ved årsskiftet, men firmaet vil fortsatt bære navnet Føyen, som opprinnelig ble startet av Stein Føyen. Føyen-navnet er innarbeidet, og vi mener det er gunstig å ha et kort og gjenkjennelig navn.Som et mellomstort firma må vi identifisere de områdene hvor vi kan være ledende og utgjøre en forskjell. Vi kan ikke tilby like bred kompetanse som de aller største firmaene, men på våre spesialistområder skal vi være ledende. Det er hard konkurranse i dette markedet, mye hardere enn tidligere, og med rebrandingen og nye lokaler ønsker vi å gjøre det tydeligere hvem vi er.

– Hvorfor er konkurransen innen IT-juss blitt hardere?

– Det er jo åpenbart, teknologien utgjør en større og større del av hverdagen vår. Derfor har nå mange firmaer bygget opp god kompetanse på området.

Færre ansatte

Føyens omsetning falt i fjor med 9 millioner, til 173 millioner kroner, men resultatet økte fra 61 til 63 millioner. Dette forklarer Glad med færre ansatte og reduserte kostnader.

knut glad føyen 2.jpg
Føyen valgte ikke den billigste parketten da de innredet

– Grunnet koronasitasjonen hadde vi færre nyansettelser i 2020 enn normalt, noe som igjen påvirket antall ansatte totalt. Vi kom oss gjennom 2020 uten å permittere noen. Nå er vi i rekrutteringsmodus, og gleder oss til ønske flere velkommen til nye Føyen, sier Glad.

Rundt en fjerdedel av selskapets omsetning stammer fra firmaets tradisjonelle kjerneområde innen tech- og immaterialrett, der internasjonale mediegiganter som YouTube og Google står på klientlisten.

knut glad føyen 1.jpg

– Vi har selvsagt diskutert mye rundt dette med cellekontorer versus landskap. For mange, særlig i teknologimiljøet, oppleves det som en fordel å sitte i landskap. Vi har landet på en løsning der det er omtrent 50/50, slik at man kan variere litt etter behov. Hensynet til de ansatte har vært hoveddriveren gjennom hele denne prosessen. Vi må kunne legge til rette for det vi opplever som den rette måten å jobbe på. Lokalene innbyr til god kommunikasjon og samhandling, og vi har laget flere prosjektrom hvor vi kan jobbe sammen. En fantastisk kantinerestaurant på toppen av bygget, drevet av Dugurd, er også en del av det å være attraktiv for de ansatte.

– Og så er det veldig gøy å ha lokaler man blir glad av å komme inn i, sier Glad, der han sitter i møterom Operaen, som logisk nok ser rett ned på taket av operahuset.

Advokatfirmaet Ræder var det første av de større firmaene som flyttet inn i Bjørvika, i 2018. De deler i dag bygg med blant andre TV 2.

Les: Som man Ræder ligger man - mellom Munch og opera

Forøvrig er det liten tvil om hvor den største omsetningen i adokat-Norge befinner seg. Den lille veistubben nedenfor Victoria terrasse, som huser Wikborg Rein, Schjødt, Thommessen og Kvale, omsatte i 2019 for 3,4 milliarder kroner.

To advokatfullmektiger i Føyen rappellerte mandag ned fasaden for å avduke logoen, se video her: