Hvert år gjennomfører kommunikasjonsbyrået Universum en undersøkelse ved 26 universiteter og høgskoler i Norge. I år opplyser firmaet at 440 jusstudenter har svart på hva som er deres foretrukne arbeidsgivere. Hva studentene nærmere legger i dette er ikke definert  i undersøkelsen, men i år som alle andre år kommer politiet ut på topp.

Undersøkelsen for 2022 ble offentliggjort fredag, og den viser at Regjeringsadvokaten og Schjødt klatrer blant jusstudentene, mens Justisdepartementet får en dupp. Schjødt har ikke vært inne på topp 10-listen de senere årene, men legger seg nå på en 9. plass. Det er et kraftig byks fra fjorårets 16. plass. Dermed er det for første gang på lenge fire helt private firmaer inne på topp 10-listen.

Annonse

Vi søker in-house jurist til Norges største helseteknologimiljø

Regjeringsadvokaten var nummer 10 i fjor, men blir sjette mest populær i år. Lovavdelingen kommer normalt lavere ut enn de øvrige avdelingene i departementene. Slik også i år, men denne gangen er begge utenfor topp 10.

Wikborg Rein er fortsatt det mest populære firmaet, basert på gjennomsnittstudentens preferanser. Undersøkelsen viser forøvrig også at lønn og fremtidige inntjeningsmuligheter er vesentlig høyere prioritert blant mannlige enn blant kvinnelige studenter.

Årets topp 30-liste ser slik ut:

  1. Politiet
  2. Utenriksdepartementet
  3. Wikborg Rein
  4. Høyesterett
  5. Økokrim
  6. Regjeringsadvokaten
  7. Thommessen
  8. Wiersholm
  9. Schjødt
  10. Tingrettene
  11. DNB
  12. Justisdepartementet, øvrige avdelinger
  13. Justisdepartementet, lovavdelingen
  14. Equinor
  15. SANDS
  16. Arntzen de Besche
  17. Deloitte
  18. BAHR
  19. Haavind
  20. PwC
  21. Simonsen Vogt Wiig
  22. Statsadvokatembetene
  23. Aker Solutions
  24. Finansdepartementet
  25. Arbeids- og sosialdepartementet
  26. Kluge
  27. EY (Ernst & Young)
  28. Hjort
  29. Sivilombudsmannen
  30. Hydro