Sjettemann ut i julestafetten på Rett24 hadde hovedansvaret for den språklige moderniseringen av Grunnloven foran 200-års jubileet i 2014. Etter fire år som lagdommer er Kyrre Grimstad fra neste uke tilbake på Stortinget - nå som assisterende direktør og leder av konstitusjonell avdeling.

Hvis du skal trekke frem én sak du jobbet med i 2017 – hvilken vil du nevne og hvorfor? 

Gassled-saken, et søksmål mot staten om gyldigheten av et vedtak om regulering av tariff for transport av gass i privateide rørledninger på sokkelen. Det høres kanskje kjedelig ut, men det var en veldig interessant og lærerik sak, som illustrerte hvilke enorme verdier de opererer med i olje- og gassbransjen. Forhandlingene pågikk over 9 uker, og det tok omtrent like lenge å skrive dom. Både faktum og jussen var krevende, men vi fikk hjelp av de beste advokater på begge sider. (Les dommen her, red.anm.)

Hvor mange timer jobber du i en normaluke, og hvor mye jobber du i romjulen?

Det varierer mye, fra normale arbeidsdager til flere sene kvelder i uka. I det siste har det vært mye. Men i romjulen har jeg ikke tenkt å jobbe noe, jeg har nå ryddet meg ut av kontoret i Borgarting og skal hvile meg klar til nye oppgaver på Stortinget.

Hvilken bok var den beste du leste i år?

Jeg har alt for mange «bokprosjekter» gående samtidig, derfor blir det tre: Den beste av de jeg leser på nå, er Francis Fukuyamas «The Origins of Political Order». Veldig lærerik, men jeg må lese den i porsjoner. En roman jeg likte godt, var Kyrre Andreassens «For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges». Sosialrealisme uten sentimentalitet, morsomt språk og en genial tittel. Og så må jeg nevne «Tomorrow, We Ride» av Jean Bobet, broren til den legendariske syklisten Louison Bobet. En fin og nostalgisk fortelling om forholdet mellom to brødre og deres livslange kjærlighet for sykling.

Hva spiser du på julaften? Og hva drikker du til?

Moren min er dansk, så jeg er vokst opp med kalkun, men etter at jeg ble gift, går det i ribbe og surkål. Med øl og akevitt. Egentlig liker jeg det bedre.

Hva skulle du ønske du var flinkere til i arbeidshverdagen?

Å sette av tid til å lese fagartikler eller gå på foredrag og seminarer. Det har vært for lite tid til det i det siste.

Hva er din yndlingsparagraf?

Er det lov å si et punktum? I så fall er det vanskelig å toppe Grunnloven paragraf 1 første punktum. Paragraf 49 første punktum er heller ikke dum. Av paragrafer liker jeg paragraf 97: Seks korte ord mettet med innhold, og uforandret siden 17. mai 1814.

Du sitter i bilen, og når DAB-signalene fungerer spiller absolutt alle radiokanaler enten Pogues «Fairytale of NY», Chris Rea «Driving home for Christmas» eller Kim Wilde «Rockin around the Xmas tree». Hvilken ender du på?

Helt klart Pogues. Julemusikk blir fort for søtt, men med den passe sure stemmen til Shane funker det fint.

Hvor er du i julen?

Julaften hjemme med familien og besteforeldre, så en tur på hytta i Hallingdal og nyttårsaften hos noen venner på Ustaoset. Håper det blir tid til å avslutte en bok også.

Hvem vil du sende en særlig julehilsen til? 

Jeg vil gjerne sende en personlig hilsen til førstelagmann Ola Dahl, etter en stri avslutning på året i Borgarting. Og så må jeg sende en varm hilsen til kona mi Siri. Vi er har et nært forhold og er sammen om det meste, skrev til og med bok sammen for noen år siden. Hun er familiens grunnmur og varmeovn.