Hvis du skal trekke frem én sak du jobbet med i 2017 – hvilken vil du nevne og hvorfor?

Det må jo være fremmedkrigerboken jeg redigerte sammen med to gode kolleger fra Norsk senter for menneskerettigheter. Boken fikk tittelen «Fremmedkrigere: Forebygging, straffeforfølgning og rehabilitering i Skandinavia» og ble utgitt helt på tampen av året på Gyldendal juridisk. Det er første bok for alle tre, så dette har vært stort for oss! Ikke minst har det vært utrolig givende å få jobbe med så mange dyktig bidragsytere. Jeg sitter jo vanligvis og jobber alene med doktorgradsavhandlingen min, og da har det vært gøy å ha et sideprosjekt hvor jeg har kunne samarbeide med hyggelige folk. Illustrasjonsbildet på omslaget av boken er i tillegg laget av en kollega på senteret, Cathrine Kullgreen, så denne boken er virkelig et produkt av godt teamarbeid.

Hvor mange timer jobber du i en normaluke, og hvor mye jobber du i romjulen?

Som forsker varierer jo ukene mine ganske mye, alt etter hvilke undervisnings-, formidlings- og forskningsprosjekter jeg har på gang, ut over doktorgraden. Dette er en av de tingene jeg virkelig liker med det å være stipendiat. Men jeg vil nå si at jeg nok jobber hver helg og kommer til å jobbe store deler av romjulen. Jeg skal imidlertid feire nyttårshelg i London sammen med samboeren min og gleder meg stort til det.

Hvilken bok var den beste du leste i år?

The Oxford Handbook of Empirical Legal Research (Oxford Handbooks). Sad but true. Det går mye i fagbøker i denne doktorgradsperioden, men jeg satser på å lese litt mer spennende ting når jeg leverer doktorgraden til neste år.

Hva spiser du på julaften? Og hva drikker du til?

Jeg er vegetarianer og pleier å lage en nøttestek, mens familien min spiser ribbe. Men i år skal jeg prøve meg på noe nytt og skal lage innbakt portobello med spinat- og valnøttfyll. Drikker julebrus og vin.

Hva skulle du ønske du var flinkere til i arbeidshverdagen?

Alt.

Hva er din yndlingsparagraf?

Gitt boken vår, må det jo bli fremmedkrigerbestemmelsen i paragraf 145 av ny straffelov.

Du sitter i bilen, og når DAB-signalene fungerer spiller absolutt alle radiokanaler enten Pogues «Fairy tale from NY», Chris Rea «Driving home for Christmas» eller Kim Wilde «Rockin around the Xmas tree». Hvilken ender du på?

Med de alternativene hadde lyden helst vært av, men om jeg må velge, blir det vel Driving Home for Christmas.

Hvor er du i julen?

I Oslo, så noen dager i London over nyttår.

Hvem vil du sende en særlig julehilsen til?

Til gode studenter og kolleger som har engasjert og utfordret meg i året som var!