Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) la frem det såkalte tilleggsnummeret til statsbudsjettet mandag. (Foto: Torstein Bøe/NTB)

Regjeringen vil øke rettshjelpsatsen med 22 kroner

Dette er veldig langt fra å være i nærheten av å imøtekomme de kravene vi har stilt, sier Advokatforeningens leder, Jon Wessel-Aas.

Regjeringen vil sikre at alle som trenger rettshjelp skal få det, og går inn for å prisjustere salærsatsen, skriver regjeringen en pressemelding.

Annonse

Bli en del av Wiersholms team innen skattetvist og internprising!

– Det er viktig for regjeringen at alle har tilgang på god rettshjelp. Dette handler om folks rettsikkerhet, spesielt for sårbare grupper. Derfor foreslår vi å øke rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

I den forrige regjeringens budsjettforslag var det ikke foreslått å prisjustere salærsatsen. Den nye regjeringen vil prisjustere satsen, slik at den neste år øker fra dagens nivå på 1085 kroner, til 1107 kroner.

Ikke fornøyd

Advokatforeningens leder, Jon Wessel-Aas, vil på ingen måte avblåse dem varslede aksjonen på grunnlag av det som til nå er fremkommet.

– Det er først nå vi har fått vite som kommer. Vi har på forhånd lagt opp til et møte i ettermiddag, både i aksjonskomitéen og i Hovedstyret, om hvordan vi skal forholde oss til det som er foreslått. Men det jeg kan si allerede nå, er at dette er veldig langt fra å være i nærheten av å imøtekomme de kravene vi har stilt. For det første er så langt jeg kan se ikke sagt noe om reisegodtgjørelse. Videre er det snakk om en to prosent økning. Det innebærer også en realnedgang, om man kompenserer for prisstigning. Så dette er fortsatt et forslag som innebærer et negativt oppgjør, sier Wessel Aas.

Foreningen har på forhånd stilt tre krav: Høyere salær, forhandlingsrett og høyere reisegodtgjørelse.

Les også

EMD: – Russlands handlinger truer en europeisk fred vi lenge har tatt for gitt

Adm. direktør i Regnskap Norge

Rune Aale-Hansen

Kommentar

Justiskomitéen vil stramme opp bruk av administrative sanksjoner: Styrker bedriftenes rettssikkerhet

Angriper Rikshospitalet-kontrakt med nok en midlertidig forføyning

Jurist i Civita

Susanne Haaland

Kommentar

Administrative sanksjoner – effektivitet på bekostning av rettssikkerhet?

Vara til Stortinget var meddommer og avsa tre ugyldige straffedommer

Regjeringen vil ha slutt på kjempeerstatninger etter frifinnelser