Stiftelsen Født Fri har mistet statsstøtten som følge av kontroversen rundt stiftelsens pengebruk. Saken ble utløst av en rapport skrevet av EY, som sterkt kritiserte økonomiforvaltningen i stiftelsen. Som ledd i undersøkelsene gjennomførte EY intervjuer av ansatte og tidligere ansatte i Stiftelsen. Rehman har i varslet erstatningssøksmål som følge av at støtten er trukket, og bedt om bevissikring av lydfilene fra intervjuet av blant annet seg selv. Dette har EY motsatt seg. I stedet har Rehman fått tilbud om å komme og lytte til lydfilene hos EY, og fått utlevert transkriberte utskrifter.
Overfor Oslo tingrett anførte Stiftelsen Født Fri at transkribert utskrift ikke er nok, ettersom Stiftelsen ikke kan vite hvorvidt transkripsjonene er korrekt gjengitt. De mener også at intervjuenes nedlatende og begrensende form ikke fremkommer i utskriften.
Tingretten mener stiftelsen ikke har godtgjort at det er noe i disse lydfilene som vil ha betydning for et fremtidig erstatningssøksmål. Retten skriver:
«Intervjuene er heller ikke nevnt i Stiftelsen klage over IMDis vedtak til Kunnskapsdepartementet. Det er blant annet ikke anført i klagen at det er misforhold mellom det som fremgår i intervjuene og faktum som er beskrevet i EYs rapport og lagt til grunn av IMDi. Det er videre ikke anført at det er forhold som ikke blir belyst i intervjuene som burde vært det av betydning for vedtaket. Det er heller ikke anført at intervjuene ble gjennomført på en måte som var nedlatende eller for øvrig kritikkverdig i form av for eksempel press eller avbrudd mv, eller at dette har hatt innvirkning på vedtaket. Det har formodningen for seg at disse forholdene – som er grunnlaget for begjæringen om bevissikring – ble adressert i klagen dersom forholdene skulle hatt betydning for IMDis tilbakeholdelse av statstøtte»
Stiftelsen har også anført et ønske om å kunne sitere intervjuene i media, for å rette opp stiftelsens. Dette kan ikke begrunne bevissikring, mener tingretten i kjennelsen.
«For ordens skyld vil retten også peke på ulempene EY har anført at bevisutleveringen vil skape for EY. Rehman har ifølge EY allerede hengt ut EYs ansatte, med navn og bilde, i sosiale medier på en slik måte at det har medført personlige konsekvenser for dem det gjelder. Rehman er dessuten ifølge EY i ferd med å lansere en podcast om saken. EY mener det er nærliggende at Rehman vil publisere bruddstykker av lydopptakene i sosiale medier eller i hennes podcast. Stiftelsen har ikke imøtegått disse anførslene direkte, men vist til at det er ønskelig å kunne sitere fra intervjuene i media. EY har vist til behovet for å verne sine ansatte mot den potensielle belastningen dette vil medføre og å ivareta deres rett til respekt for privatliv. Ovennevnte taler også for ikke å utlevere lydfilene.»
EY tilkjennes sakskostnader på 80.000 kroner.