Rett før juleferien kunngjorde Ræder at de har rekruttert Siri Falch-Olsen fra Wiersholm, og at hun går inn som leder for arbeidsrettsteamet i firmaet. Bakgrunnen var at hele det daværende arbeidsrettsmiljøet i Ræder meldte overgang til Kluge.

Endringen kom på tampen av et år som ga kraftig vekst i bunnlinjen til Ræder. En omsetningsvekst på 8,6 prosent, kombinert med lavere kostnader, medførte at firmaet i fjor endte med en resultatvekst på hele 49 prosent. Det opplyser managing partner Tone Kaarbø.

– Vi gjennomførte en rekke tiltak i 2019 som har fått virkning i 2020. Tiltakene har hatt innvirkning på bedret drift og topplinje og har også medført at firmaet har fått bedre kontroll på kostnadene, sier Kaarbø.

Total 2020-omsetning for Ræder blir rundt 152 millioner kroner.

Annonse

Avdelingsdirektør

Ny partner

Nå har Ræder rekruttert ytterligere en partner på feltet, Ragnhild J. Nakling, samt en fullmektig, for å etablere fagområdet på nytt.

– Jeg ble oppringt i høst med tilbud om å ta ansvar for arbeidsrettsgrupppen. Selv om Wiersholm har ett av de sterkeste arbeidsrettsmiljøene i Norge, så var ikke det noe jeg følte jeg kunne si nei til. Det jeg har vært opptatt av siden, er at vi må bygge et team som kan jobbe godt sammen. Første steg da har vært å hente inn Ragnhild Nakling, som jeg har jobbet sammen med i Wiersholm i 10 år, forteller Falch-Olsen.

Nakling har det siste året vært partner i SBDL.

– I dette tilfellet er det jo faktisk korrekt å si at avdelingen bygges helt fra bunnen, og det er en veldig spennende oppgave. Etterspørselen etter rådgivning innen arbeidsrett er stor, og viktigheten av dette feltet har vi sett mer enn noen gang gjennom det siste året, sier Nakling.

Bedre kjønnsbalanse

Ræder er et firma som tradisjonelt har hatt en ganske skjev kjønnsfordeling på partnernivå, men med ansettelsen av to kvinnelige partnere, er firmaet dermed oppe i en kvinneandel på 26 prosent.

– Litt avhengig av hvordan man regner nærmer, er vi på god vei mot å få en tredjedel kvinner blant partnerne. Mitt inntrykk er at det i rekrutteringen av yngre advokater er rundt 50-50 i kjønnsbalansen, men at flere kvinner en menn hopper av før de når partnernivået, sier Falch-Olsen.

– Hvorfor tror du flere kvinner en menn faller fra før partnernivå? Er det arbeidspresset?

– Det vet vi rett og slett ikke, vi skulle ønske vi hadde svaret. Men vi ser ofte at det skjer i småbarnstiden, og kanskje særlig når barn nummer to kommer, sier Falch-Olsen.

– Om vi kan være rollemodeller for unge kvinner, og vise at det er mange kvinner som trives som partner, så synes jeg det er et pluss, sier Ragnhild Nakling.