Så langt Rett24 har kunnet registrere, har landets advokatfirmaer og domstoler gått mer eller mindre døgnet rundt den siste uken, i kampen for å få bunkene unna før den lovfestede rettsferien starter klokken 00.00 mandag 1. juli.

Rett24 har også tenkt å eksperimentere med feriedager, men en nyhetsavis med ambisjon om å kunne se seg i speilet uten å rødme, kan selvsagt ikke stenge helt. Det vil derfor bli publisert innhold på Rett24 gjennom hele juli. Volumet vil imidlertid bli vesentlig lavere enn normalt – dels fordi det ikke skjer veldig mye av nyhetsinteresse i juli, og dels fordi redaksjonen har planer om å late seg.

Rett24 har nå vært på luften i halvannet år, og kan med tilfredshet konstatere at våren 2019 ga et snitt på rundt 70.000 sidevisninger pr. uke. Dette fordelt på rundt 20.000 ukentlige unike brukere (Google Analytics). Sammenlignet med første halvår i fjor, er dette en vekst på rundt 100 prosent.

Å lage mest lest-lister er egentlig ikke så veldig relevant, da denne nesten fullstendig domineres av de sakene som plukkes opp av de andre mediene. Disse artiklene får en kunstig tilførsel av lesere som egentlig ikke er Rett24s målgruppe. Men ikke-jurister er jo mennesker de også, på deres vis, så her er de 10 mest leste artiklene hittil i år:

  1. Straffedømt for å legge ut bilder av datteren på Facebook
  2. Juridisk leder dømt for NAV-snoking på naboene
  3. Uskyldig voldtektsdømt krever 10 millioner
  4. 15 år gammel gjerningsmann fikk nei til ungdomsstraff
  5. Nå blir det slutt for den store røde
  6. Norsk førerkortinndragning opp i Strasbourg
  7. Disse er innstilt til Høyesterett
  8. Stalking er tillatt – så lenge man klarer å skjule den
  9. Tingretten mener krav om turvei var myndighetsmisbruk
  10. Skoghøy: – Passende sorti for en uholdbar ordning

Det kan føyes til at blant de sakene som ikke plukkes opp av de ordinære mediehusene, så er det gjennomgående artikler om sivilprosessuelle spørsmål som får høyest trafikk blant Rett24s kjernelesere. Vi prøver imidlertid å spre dekningen jevnt ut over alle rettsområder, også de som ikke nødvendigvis treffer de bredeste lag. For å klare dette, er vi imidlertid helt avhengig av tips fra lesere med spisskompetanse, oppfordring herved formidlet.

Tips mottas på [email protected]. Postboksen holder åpent alle dager.

Tusen takk til hver eneste leser, med ønske om en helt ualminnelig god sommer videre!

Kjetil Kolsrud