Kommersielt er det, av åpenbare grunner, skralle kår for norske medier om dagen. Annonsemarkedene har stort sett fordampet i koronatåken, og Rett24 tar som kjent ikke betalt for innholdet.

Men hvem trenger vel verdslig gods, når man kan glede seg over stadig flere lesere. Interessen for innholdet på Rett24 har aldri vært større, og trafikken ligger nå nesten dobbelt så høyt som før sommeren. Ukentlig har Rett24 nå normalt mellom 30.000 og 40.000 unike brukere. Tilsammen klikker disse på godt over 100.000 sider i uken, og da mars ebbet ut tirsdag kveld, stanset telleverket for måneden som helhet på 509.000 sidevisninger.

pvmndr24.PNG
Tall fra Google Analytics viser 509.000 sidevisninger i mars.

Den gamle rekorden per måned var på 482.000 sidevisninger. Den ble satt i november, en måned som i stor grad var preget av Nav-saken.

Også mars har vært preget av en sak med atskillige rettslige nyhetspoenger, og mye av koronajournalistikken på Rett24 er blitt plukket opp og videreført av de store mediehusene. Hvor mange som indirekte er blitt eksponert for Rett24-produksjon er derfor vanskelig å si, men i mars ble vi i hvert fall sitert av NTB i 18 forskjellige saker. Også dette er rekord. Fire av de 18 nyhetssakene var koronarelaterte.

gullpil.jpg
Rett24 har ikke råd til egen gullpil, men har vært så heldig å få låne ett av Dagbladets berømte eksemplarer, til bruk i kontorlandskapet ved ekstra hemningsløse selvpromoteringer. Takk til nyhetsredaktør i Dagbladet Frode Hansen!

Og siden vi først er i gang med vårt desperate forsøk på å se positive tegn i et marked som ellers ser riktig, riktig så ille ut, tar vi med én rekord til – og den er viktig for oss: I mars ble det nemlig satt ny rekord i antall visninger av Rett24s samleside for ledige stillinger, med 9204 visninger. I tillegg til disse kommer visninger – eller klikk – på de enkelte stillingsannonsene.

Flere av de utlyste stillingene i mars oppnådde hver for seg mer enn 1000 klikk.

Rett24 opplevde, frem til den nesten totale bråstoppen for to uker siden, voldsom vekst i antall stillingsutlysninger. Vi har klokkertro på at den utviklingen vil fortsette på andre siden av denne spesielle situasjonen, og har enn så lenge ikke planer om noe annet enn full gass videre.

De ti mest leste artiklene i mars var:

  1. Nå trer hytteforbudet i kraft – ordlyden ble endret på oppløpet
  2. Nå er 23-årsgrense på utesteder ulovlig aldersdiskriminering
  3. Kronikk fra Eirik Vinje: Korona, kontrakter og force majeure
  4. Norge felt i to nye barnevernsaker
  5. Nå er Advokatfirmaet Schjødt størst i Norge
  6. ESA med knusende dom over den norske Nav-saken
  7. Raser mot karakterer på hjemmeeksamen
  8. Skoghøy innstilt som «ny» dommer i Høyesterett
  9. Dommerforeningen vil avskaffe ordningen med dommerfullmektiger
  10. Kronikk fra Jon Wessel-Aas: «Hytteforbudet», smittevern og eiendomsretten

Noen aprilspøk ble det imidlertid ikke i år, i motsetning til i fjor og i forfjor. Årsaken er at nyhetsbildet for tiden er så sprøtt at vi ikke anså det forsvarlig å skrive tøys – faren for sammenblanding med ekte nyheter er for stor.

Rett24 beklager dette overfor leserne generelt, og Sveinung Rotevatn spesielt.